Aktiviteter i föreningen

Aktiviteter

Nedan listar vi alla aktiviteter, äldre aktiviteter finns i arkivet längst ner på sidan.

Alla aktiviteter Veteran aktiviteterStudieresa Hamburg
25 oktober 2023 18:00

Välkommen att följa med på BTF:s studieresa till Hamburg den 25-29:e oktober. 

Mer info och anmälan finns via denna länken

Företagsafton
19 oktober 2023 17:00

Intressanta föredrag, mingel, mat och dryck!

 

Finns det fortfarande tid att göra något åt miljön och klimatet, eller är det försent? Spelar det någon roll att vi anstränger oss när världen ändå är i obalans, och Sverige bara står för några procent av de globala utsläppen? Varför ska vi föreskriva en produkt som har en bättre livscykelanalys än ett billigare alternativ?

 

Årets företagsafton har temat Ekologiskt hållbart byggande och tar upp viktiga frågor om hur branschen kan hushålla med resurser, och jobba långsiktigt med såväl återbruk som återvinning.

Medverkar gör inte mindre än fyra företag som kommer att berätta om hur de arbetar för att bidra till ett bättre klimat. Så här presenterar de sig själva:

 

Roommejts

”Vi tror på vikten av att ha ett kontor som attraherar medarbetare. Går attraktion och ett hållbart byggande ihop? Med rätt förutsättningar kan en systemvägg återbrukas både en och flera gånger, utan att göra avkall på funktion och design.  Vi hoppas kunna inspirera och informera kring byggandet av våra systemväggar med utgångspunkt i att vi ska bygga hållbart för framtida bruk.”

 

Saint-Gobain Ecophon Sverige

”Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför akustiksystem som bidrar till en bra arbetsmiljö och till människors välbefinnande i skolor, kontor och sjukhus. Vi jobbar ekologiskt hållbart med material som kan användas i projekt efter projekt i ett cirkulärt återbrukssystem så länge som man vill. Men vad är ljud och hur fungerar det? Och hur påverkas det av hur ett rum är byggt? Välkommen att lyssna när vi berättar om grundläggande akustik.”

 

Martela

”I en föränderlig värld behövs hållbara, cirkulära och flexibla lösningar för kontoret. Martela har ett koncept för flexibel hyra, där högkvalitativa möbler och inredning tillhandahålls som en tjänst som är lätt att ändra vid behov. Martelas specialist kommer att berätta mer om detta och hur man bäst anpassar kontoret för en hållbar framtid.”

 

ByDemand

"Vi är ett konsultföretag inom VVS som arbetar med inneklimatlösningar på ett holistiskt sätt. Vi utgår från vilket resultat vi vill uppnå och hur vi kan nå dit med minsta möjliga miljöpåverkan. Under kvällen kommer vi prata om hur man kan få ett bättre inomhusklimat till lägre energianvändning."

 

Kvällen arrangeras i samarbete med Tenant & Partners som både upplåter sina nya lokaler till oss och sponsrar med mat och dryck.

Så här berättar de om sig själva:

”Vi skapar och utvecklar arbetsplatser som möter de mänskliga, ekonomiska och planetära behoven i arbetslivet, detta med fokus på den fysiska arbetsplatsen och nya arbetssätt som hjälper organisationer att nå sina mål och sin vision. Tillsammans skapar vi ett inspirerande och meningsfullt arbetsliv.”

Välkommen till Packhusplatsen 3, första våningen!

 

Anmälan görs på BTF:s hemsida. Observera att anmälan endast är öppen för föreningens medlemmar. Eventuell gäst måste alltså också vara medlem.


Passerade aktiviteter

Veteraner åker till flygmuseem och vingård
21 september 2023 10:00

Du och din respektive är välkomna på en bussutfärd till Halland.

Vi startar senast klockan 10.00 från Clarion Hotel Post vid Drottningtorget och gör vårt första stopp vid Svedinos Bil- och Flygmuseum i Ugglarp, där vi får förmiddagsfika och en visning av museet.

Från Ugglarp går färden till Ästad Vingård i Tvååker där vi får lunch. Efter lunchen får vi en guidad visning av vingården och får veta bakgrunden till varför det finns en vingård i Tvååker och hur framtiden för vingården ser ut.

Beräknad hemkomst till Göteborg cirka klockan 18.00.

Subventionerad kostnad är 500 kronor/person. Avgiften betalas på plats via Swish 070-817 06 40.

Sista anmälningsdag är lördagen den 9 september.
OBS!! Anmälan ska ske till Inger Skogsberg, helst på e-post till ingerskogsberg@hotmail.com eller via telefon med SMS till 070-817 06 40.

Ange vid anmälan om du har någon allergi eller behöver ha specialkost.

Antalet deltagare är begränsat till 40 personer.

Citygate
06 september 2023 17:30

Citygate är med sina 144 meter Nordens högsta kontorsbyggnad. Bakom gestaltningen står Henning Larsen arkitekter som har satsat på en slimmad fasad i glas och aluminium. Byggnaden är certifierad enligt både LEED och WELL, och försörjs helt med el från Göteborg Energis nya solcellspark i Utby.

Den 6 september får vi möjlighet att höra Skanskas projektledare David Carlsson berätta om alla utmaningar som följer med att bygga högt och dessutom på en minimal tomt. Det blir också ett unikt tillfälle att se Citygates co-workingytor, konferenslokaler och kontorsplan med milsvid utsikt. Vid fint väder utlovas dessutom ett besök på terrassen allra högst upp i byggnaden.

Vi samlas utanför entrén på Fabriksgatan 1 där vi blir upphämtade av David Carlsson klockan 17.30. Kom i god tid innan. Regnskydd finns.
Föreningen bjuder på macka och dryck.

Anmälan görs på BTF:s hemsida. Observera att anmälan endast är öppen för föreningens medlemmar. Det innebär att eventuell gäst också måste vara medlem.

Max antal 30 personer. Glöm inte att ta bort ditt namn på deltagarlistan om du får förhinder. Då får fler möjlighet att följa med.
Vid fullt går det bra att ställa sig på reservplats genom att mejla till info@btf.nu. Du måste själv bevaka deltagarlistan för att se om du har fått plats.

Kineum
14 juni 2023 17:30

Kineum som ligger i Gårda är resultatet av ett unikt samarbete mellan Platzer och NCC. Byggnaden innehåller 27 våningar varav tretton är kontorsplan, medan resten hyrs av exklusiva Jacy´s Hotel & Resort till. På entréplan ligger loungen som är gemensam för hotellets gäster och kontorshyresgästerna.
Vi får höra Ola Hansson, avdelningschef på NCC Property Development, berätta om projektet och vilka utmaningar som de stötte på under byggprocessen. Efter presentationen blir det rundvisning av hotellet.
BTF bjuder på smörgås och kaffe/lättöl/mineralvatten. Max 30 personer.

Adress: Drakegatan 10. Samling en trappa upp i Jacy’z konferensavdelning senast klockan 17.30.

Save the date!!
I höst gör vi studiebesök på Citygate som ligger granne med Kineum. Reservera kvällen den 6 september redan nu!

Götaplatsen
10 maj 2023 10:30

Härmed inbjuds BTF:s Veteraner till en stadsvandring med guidning och lunch onsdagen den 10 maj 2023.

Det nya Mölnlycke
29 mars 2023 10:00

BTF:s Veteraner inbjuds till studiebesök med lunch i "Det nya Mölnlycke" onsdag den 29 mars.

Årsmöte 2023
16 februari 2023 17:00

Äntligen har vi möjlighet att genomföra ett fysiskt årsmöte igen med plats för prat och umgänge. Till vår stora glädje äger kvällen dessutom rum i Göteborgs Byggmästareförenings fantastiska lokaler på Ekmansgatan 1. Det blir auktion och så reder vi ut vem som numera ansvarar för vad inom bygg- och stadsplanering i Göteborgs Stad.

Kvällens program:
17:00 Samling och mingel
17:30 Årsmöte enligt sedvanligt protokoll
18:45 Auktion av Sven-Eric Svenssons fina och omskrivna bilder. Därefter berättar Inger Skogsberg, BTF, om den nya organisationen för stadsplanering och byggande i Göteborgs Stad. Vad heter de nya nämnderna och förvaltningarna? Vad har de för ansvarsområden? Vilka är de ny direktörerna?
19:45 Middag
21:00 Kvällen avslutas

Kostnad för middagen: 300 kronor inklusive en öl eller ett glas vin

Du kan anmäla dig till årsmöte plus middag eller enbart årsmöte.
Anmälan sker via BTF:s hemsida. Logga in och klicka i tur och ordning på Aktiviteter – Årsmöte – Anmälan.

Finns det något som du önskar ta upp på dagordningen? Föranmäl detta i så fall till sekreteraren på e-postadressen erik.hedborg@gajdarkitekter.se.

Träkronan
08 februari 2023 17:00

Onsdag 8 februari bjuder BTF in till studiebesök i flerbostadshuset Träkronan i Östra Kålltorp.

Sjöfartsmuseet
23 januari 2023 17:20

BTF bjuder in till ett unikt studiebesök på det om- och tillbyggda Sjöfartsmuseet med nya Akvariet.

Vänersborgs nya mötessal
17 januari 2023 12:00

Tisdag 17 januari bjuder BTF in till bussresa till Vänersborg och visning av kommunens nya
mötessal.


Arkiverade aktiviteter

1