Clarion Hotel Post vid Centralstationen 11:5

Clarion Hotel Post vid Centralstationen 11:5

Här hittar du text och bilder från studiebesöket på Clarion Hotel Post.

05 april 2011 16:45

28 mars 2011

01 april 2011

BTF Studiebesök på Clarion Hotel Post

Den 5 april var det så dags att trotsa vädergudarna och bege sig till Drottningtorget och studiebesöket på blivande Clarion Post Hotel. I duggregn möttes vi intresserade och skulle nu få en inblick i det spektakulära bygget som pågår på Drottningtorget mitt i centrala Göteborg. Vi var drygt 40 personer som bänkade oss vid bord i Peab:s arbetsbod för att inta en smörgås och dryck innan Håkan Sibbesson från Peab skulle informera oss med hjälp av bilder om bygget. BTF:s ordförande Jan Izikowitz hälsade oss varmt välkomna till detta studiebesök.

Håkan Sibbesson från Peab berättade målande om projektet som förmodligen kommer att bli ett mycket omtalat hotell. 1 miljard beräknas allt komma att kosta innan allting är färdigt. Själva bygget beräknas kosta 600 miljoner. Den gamla delen innehåller 325 hotellrum och den nya tillbyggnaden på 13 våningar innehåller 175 nya hotellrum. Högst upp kommer det att finnas en svit med pool för den som har en tjock plånbok.

Bottenvåningen kommer att ha både spa-anläggning, frukostmatsal och lunchservering som ska drivas av den kände kocken Marcus Samuelsson. En bar kommer naturligtvis också att finnas och den baren kommer jag i alla fall att besöka. Illustrationerna visade någonting väldigt mysigt. Något för oss med en lagom plånbok. Härligt!

Mats Albinsson tog över stafettpinnen soch berättade om Bravidas roll i det hela och lite fakta om vilka som skall ro detta iland.

Detta är en totalentreprenad som Peab och Bravida står för och beställaren heter Petter A Stordalen, Home Properties AB. Brukaren är Choice Hotels Skandinavia.

Rent spontant när jag såg bilderna på konferensutrymmen där man också kunde duka för 850 sittande matgäster tänkte jag på Oscarsgalan, filmvestivalen i Cannes och därmed kände jag att detta är precis vad Göteborg behöver. En fantastisk byggnad för stora och små evenemang och en bar dit t.o.m jag kan tänka mig att gå på after work.

Tack till alla er som ordnat denna trevliga eftermiddag och tack till er alla som kom.

Text och foto: Marianne Möller